Oplossing voor zwaar vervuild afvalwater

KSB Belgium introduceert de AmaDS³ in België

De AmaDS³ (Dry Solids Separation System) is een compact afvalwaterpompstation dat al jaren succes kent in Duitsland. Het is een elegante en zeer onderhoudsvriendelijke oplossing om beladen afvalwater op een economische en bedrijfszekere manier te verpompen. De AmaDS³ is het perfecte huwelijk tussen de eenvoud van een dompelpomp, waarbij één put volstaat, en een droog opgestelde afvalwaterpomp. Een huwelijk dat werkt, omdat het geheel meer is dan de som van de individuele delen.

Veel waterzuiveringstations krijgen het vandaag moeilijk omdat er in het afvalwater heel wat zaken terechtkomen die er niet thuishoren. Denk daarbij aan textiel, vochtige doekjes, vezels, brokstukken, enzovoort. De AmaDS³ pakt dit euvel aan door vuilwater in eerste fase te scheiden van vaste stoffen in een filterkamer. Hierdoor haalt het een hogere efficiëntie dan de klassieke systemen. Tijdens de tweede fase stuurt de pomp het voorgefilterde water terug door de filterkamer naar de persleiding. Zo is de filterkamer automatisch gereinigd.

De pompen krijgen dus enkel met gefilterd water te maken, waardoor hoogefficiënte meerkanaalswaaiers ingezet kunnen worden. Ook de bedrijfszekerheid van de pomp is gegarandeerd, aangezien zij niet kan verstoppen en minder aan slijtage onderhevig is dan de klassieke systemen. Bovendien opgebouwd uit RVS, zodat bij verkeerde manipulatie geen barsten ontstaan door te hoge druk, is het door dit filteren gelukt om een hogere efficiëntie te halen ten opzichte van de klassieke systemen. Er worden hoogrendement IEC-motoren ingezet, geschikt om 100% van de tijd te gebruiken.

Focus op onderhoud

“Bij de ontwikkeling werd speciaal goed geluisterd naar onderhoudsmensen”, zegt Managing Director Marco Godenschwege van KSB Belgium. “Zo zijn de filters buiten de tank geplaatst en op die manier eenvoudig te controleren. Bovendien is het een redundant systeem dat tijdens een onderhoud gewoon blijft werken.” Tijdens normale werking is er geen kans op geurtjes in de pompput, gezien het geheel gasdicht is met een centrale verluchting naar buiten. Verder is er ook een toegang voorzien om water dat zich op een andere weg in de pompput heeft verzameld, gemakkelijk weg te krijgen. “Allemaal zaken die wijzen op de gekende Duitse grondigheid, en waarom operatoren steeds voor de AmaDS³ kiezen”, vat Godenschwege samen.

De AmaDS³ staat tot slot ook voor flexibiliteit. Er is een snel leverbaar vast gamma, maar er wordt steeds een oplossing op maat van de klant ontwikkeld. KSB Belgium wil de AmaDS³ inzetten voor onder meer het gemeentelijk en industrieel afvalwatertransport, drukrioleringssystemen met hoge opvoerhoogtes, en vuilwaterafvoer van hotels, ziekenhuizen, campings, appartementen of universiteiten.

Over KSB Belgium en KSB Service

KSB Group is een internationaal toonaangevende producent van pompen, kleppen en klantspecifieke totaaloplossingen. KSB is actief in de industrie, energie, water, afvalwater en gebouwentechniek met meer dan 16.500 medewerkers en een omzet van 2,3 miljard euro. Sinds 1953 wordt KSB in België vertegenwoordigd als KSB Belgium, met 50 medewerkers op het hoofdkantoor in Waver. KSB Service heeft nog eens 45 servicetechnici in dienst op 5 werkplaatsen doorheen België en biedt onder anderen diensten, installatie, reparatie, onderhoud en reverse engineering aan voor pompen en kleppen. Naast het KSB merk zijn er ook AMRI vlinderafsluiters, SISTO membraanafsluiters en KAGEMA generatoren op de Belgische markt gebracht.

Voor meer info:

Céline Grimonster

N.V. KSB Belgium S.A.

Zoning Industriel Sud

Rue de l’Industrie 3

B - 1301 Wavre

Tel.: +32 (0) 10 435 211

celine.grimonster@ksb.com