Onmiddellijk warm water met nieuwe KSB circulatiepompen

KSB Belgium stelt zijn nieuwe hoogefficiënte circulatiepompen van de serie Calio-Therm S NC voor. Deze onderhoudsvrije natloper-circulatiepompen zijn ontworpen voor het verpompen van drinkwater in gesloten circuits, zoals men vaak aantreft in een- of meergezinswoningen en grotere bouwprojecten. De nieuwe Calio-Therm S NC verpompt warm water door de leiding naar de tappunten en door de circulatieleiding weer terug naar de warmwatervoorziening. Daardoor is het warm water onmiddellijk beschikbaar aan de tappunten.

Analoog met de andere Calio-pompen zijn de nieuwe circulatiepompen uitgerust met een permanente magneetmotor voor maximale efficiëntie. De éénknopsbediening en drie draaisnelheden zorgen voor de debietregeling. In geval van blokkering van de rotor schakelt de motor automatisch uit en wordt een foutbericht weergegeven. Drie LED's geven de bedrijfsstatus weer.

De schroefverbindingen zijn beschikbaar in de afmetingen Rp ½ binnendraad (EN 10266) of G 1 ¼ buitendraad (DIN ISO 228). Het maximale debiet van de pomp bedraagt 0,7 m3/h en de maximale manometrische opvoerhoogte bedraagt 1,0 m. De temperatuur van het drinkwater kan variëren van +5 °C tot +65 °C.

De nieuwe motorpompen zijn leverbaar in vier versies met connector of kabel. De monteur kan dus de elektrische aansluiting zonder gereedschap uitvoeren. Naast de eenvoudige standaardversie is de pomp ook te verkrijgen in een versie uitgerust met een geïntegreerde klepafsluiter en terugslagklep.

De spiraalvormige huizen van de nieuwe pompen zijn van messing, de waaiers van technopolymeer en de assen van roestvrij staal. De onderdelen in contact met de vloeistof zijn van polyamide.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Foto: De nieuwe hoogefficiënte circulatiepompen van de serie Calio-Therm S NC verpompen warm water in gesloten circuits. (©KSB Aktiengesellschaft Frankenthal)

Over KSB Belgium en KSB Service Belgium

KSB Group is een internationaal toonaangevende producent van pompen, kleppen en klantspecifieke totaaloplossingen. KSB is actief in de industrie, energie, water, afvalwater en gebouwentechniek met meer dan 16.500 medewerkers en een omzet van 2,3 miljard euro. Sinds 1953 wordt KSB in België vertegenwoordigd als KSB Belgium, met 50 medewerkers op het hoofdkantoor in Waver. KSB Service heeft nog eens 45 servicetechnici in dienst op 5 werkplaatsen doorheen België en biedt onder anderen diensten, installatie, reparatie, onderhoud en reverse engineering aan voor pompen en kleppen. Naast het KSB merk zijn er ook AMRI vlinderafsluiters, SISTO membraanafsluiters en KAGEMA generatoren op de Belgische markt gebracht.

Voor meer info:

Céline Grimonster

N.V. KSB Belgium S.A.

Zoning Industriel Sud

Rue de l’Industrie 3

B - 1301 Wavre

+32 (10) 435 260

celine.grimonster@ksb.com