Nieuwe vlinderklep voor transport van water over lange afstanden

KSB breidt het bestaande assortiment van vlinderkleppen uit met Aporis, een nieuwe dubbelexcentrische vlinderklep met elastomeerafdichting. Dit product wordt gebruikt voor toepassingen waarbij hoge volumes water getransporteerd en betrouwbaar afgesloten moeten worden, zoals systemen voor watertransport, waterbehandeling of grote industriële koelcircuits.

De bouwlengten beantwoorden aan de afmetingen gespecificeerd in EN 558/ISO 5752, serie 14, standaard. De nominale groottes zijnDN 300 tot DN 2000. De maximum toelaatbare bedrijfsdruk bedraagt 16 bar. De standaardmediumtemperatuur moet tussen 0 en 85 °C liggen. De klepschijven en -huizen zijn gemaakt van epoxygecoatEN-GJS-400-15.

Twee roestvaststalen assen houden de klepschijf op zijn plaats. De koppeloverbrenging van de aandrijfas naar de klepschijf gebeurt via een spieverbinding. Geen van beide assen komt in contact met het medium, aangezien ze omgeven zijn door afgedichte beschermhulzen. Dit droge-asprincipe, samen met de roestvaststaalversterkte PTFE-lagerbussen, staat borg voor een lange, storingsvrije werking.

Het flenshuis met verhoogde vlakken is uitgerust met integraal gegoten steunvoeten voor eenvoudige hantering en opslag van de klep. Dankzij de volgens ISO 5211 genormaliseerde topflenzen kan de klep gecombineerd worden met diverse manuele, elektrische, pneumatische en hydraulische aandrijvingen. De typeserie is goedgekeurd voor drinkwatertoepassingen (DVGW, WRAS en ACS).

 

 

 

 

 

Foto: De nieuwe vlinderkleppen Aporis worden gebruikt voor toepassingen waarbij hoge volumes water getransporteerd en betrouwbaar afgesloten moeten worden. (© KSB Aktiengesellschaft, Frankenthal)

Over KSB Belgium en KSB Service Belgium

KSB Group is een internationaal toonaangevende producent van pompen, kleppen en klantspecifieke totaaloplossingen. KSB is actief in de industrie, energie, water, afvalwater en gebouwentechniek met meer dan 16.500 medewerkers en een omzet van 2,3 miljard euro. Sinds 1953 wordt KSB in België vertegenwoordigd als KSB Belgium, met 50 medewerkers op het hoofdkantoor in Waver. KSB Service heeft nog eens 25 servicetechnici in dienst in 2 werkplaatsen en biedt onder anderen diensten, installatie, reparatie, onderhoud en reverse engineering aan voor pompen en kleppen. Naast het KSB merk zijn er ook AMRI vlinderafsluiters, SISTO membraanafsluiters en KAGEMA generatoren op de Belgische markt gebracht. www.ksbbelgium.be

Info:

Evelien Biesemans

KSB Belgium

Zone Industrielle Sud

1301 Wavre Sud

+32 (10) 435 260

evelien.biesemans@ksb.com

www.ksbbelgium.be