Nieuwe luchtafsluiter voor membraanafsluiters gebruikt in een steriele omgeving

In september 2017 brengt SISTO Armaturen SA, het Luxemburgse filiaal van KSB, een nieuwe enkelvoudig en dubbel werkende pneumatische luchtafsluiter op de markt voor membraanafsluiters die gebruikt worden in de voedings- en drankindustrie en in de farmaceutische industrie.

Het nieuwe afsluitergamma MD30-MD202 heeft een technische bijzonderheid: de behuizing van de afsluiter en de kap zijn uit één stuk vervaardigd. In vergelijking met vorige modellen kan de hoogte van de afsluiter hierdoor gevoelig verlaagd worden en nemen de meerwegkleppen dus veel minder plaats in. Deze nieuwe afsluiters zijn bovendien 45 % lichter dan de versie met twee onderdelen. De twee grootste maten van de afsluiter bestaan niet alleen in roestvrij staal maar ook in een lichtere versie uit aluminium.

De afsluiters worden zonder moeren op het kraanhuis bevestigd aangezien de schroefdraad in de behuizing van de kraan is ingewerkt, wat de montage gevoelig vereenvoudigt. De luchttoevoer kan per hoek van 90° gericht worden.

Toebehoren zoals stroombegrenzers, standregelaars en standovernemers kunnen achteraf door de gebruiker toegevoegd worden als dat nodig is. De afsluiters kunnen op elk moment vervangen worden door koppen met manuele bediening.

Dankzij het bijzondere ontwerp met ingebouwd membraan met metalen spiraalvormige steun hebben de Sisto C-afsluiters een erg lange levensduur en kunnen ze zelfs gebruikt worden bij een bedrijfsdruk tot 16 bar.

Foto: De nieuwe afsluiters MD30-MD202 onderscheiden zich van de vorige modellen doordat ze veel minder hoog zijn. (KSB Aktiengesellschaft, Frankenthal)

Wie op zoek is naar meer informatie kan contact opnemen met:

Evelien Biesemans
Marketing & Communication Coordinator KSB Belgium S.A/N.V
Tel.: +32 (10) 435 260
E-mail: evelien.biesemans@ksb.com