Nieuwe KSB asafdichting 4STQ: meer tijdwinst, meer betrouwbaarheid

KSB heeft speciaal voor nat en droog opgestelde afvalwaterpompen een nieuwe dubbelwerkende mechanische asafdichting in tandemopstelling ontwikkeld. Bij de constructie van de nieuwe ‘4STQ’, die als dubbel afdichtingsmoduul werd ontworpen, hebben de ingenieurs van KSB veel aandacht besteed aan gemakkelijk in- en uitbouwen. Het toepassen van montagehulpen en bevestigingsbouten is niet nodig.

Dankzij de modulaire uitvoering kunnen stilstandtijden bij revisies worden verkort en montagefouten worden voorkomen. Een groep veren zorgt voor de vereiste voorspanning van de eigenlijke mechanische asafdichting. Deze veren zijn gemonteerd buiten het verpompte medium in de oliekamer. Dat beschermt de afzonderlijke veren tegen verontreiniging. Omdat de inbouwruimte in de pomp en de mechanische asafdichting optimaal op elkaar zijn afgestemd, is er op de glijvlakken slechts minimale slijtage en bereiken de afdichtelementen lange standtijden.

De glijvlakken zijn standaard van siliciumcarbide vervaardigd. Optioneel zijn ook glijvlakken van wolfraamcarbide leverbaar. Alle metalen onderdelen zijn vervaardigd van corrosiebestendig roestvrijstaal zoals 1.4122 of 1.4571. Voor de O-ringen past men FKM elastomeren toe. De nieuwe 4STQ is geschikt voor alle bedrijfsomstandigheden, waarvoor ook de pomp is toegelaten. Afdichtingen van dit type werken nu al uiterst succesvol reinigingsinstallaties voor afvalwater in Duitsland en Zuid-Amerika.

Foto : De nieuwe « 4STQ » mechanische dichting, ontworpen als module van twee mechanische dichtingen, gemakkelijk in en uit elkaar te halen. (©KSB Aktiengesellschaft Frankenthal, Duitsland)

Over KSB Belgium en KSB Service Belgium

KSB Group is een internationaal toonaangevende producent van pompen, kleppen en klantspecifieke totaaloplossingen. KSB is actief in de industrie, energie, water, afvalwater en gebouwentechniek met meer dan 16.500 medewerkers en een omzet van 2,3 miljard euro. Sinds 1953 wordt KSB in België vertegenwoordigd als KSB Belgium, met 50 medewerkers op het hoofdkantoor in Waver. KSB Service heeft nog eens 45 servicetechnici in dienst op 5 werkplaatsen doorheen België en biedt onder anderen diensten, installatie, reparatie, onderhoud en reverse engineering aan voor pompen en kleppen. Naast het KSB merk zijn er ook AMRI vlinderafsluiters, SISTO membraanafsluiters en KAGEMA generatoren op de Belgische markt gebracht.

Voor meer info:

Evelien Biesemans
KSB Belgium
Zone Industrielle Sud
1301 Wavre Sud 
+32 (10) 435 260
evelien.biesemans@ksb.com
www.ksbbelgium.be