Nieuwe gigantische pompen voor het afvalwatertransport

Nieuwe gigantische pompen voor het afvalwatertransport

Als reactie op de wereldwijde toename van extra grote afvalwaterprojecten heeft KSB, zijn assortiment van grote, droog opgestelde afvalwaterpompen aanzienlijk uitgebreid. De pompfabrikant heeft zijn Sewatec-serie uitgebreid met 15 extra pompgroottes.

Het maximumdebiet van de grootste versie bedraagt 33.000 m³/h met een aandrijfvermogen van meer dan één megawatt.

De Sewatec-typeserie omvat horizontaal of verticaal opgestelde ééntrapspompen met spiraalvormig huis in procesbouwwijze. Afhankelijk van het verpompte medium kunnen deze uitgerust worden met diverse waaiertypes, zoals meerkanaal- en vrijstroomwaaiers of eenkanaalwaaiers.

De huizen zijn voorzien van een vervangbare slijtring. Afhankelijk van hun grootte zijn ze ontworpen met of zonder een inspectieopening. De stromingsingangen zijn altijd axiaal uitgevoerd. De positie van de as kan zowel horizontaal als verticaal zijn. Permanent met vet gesmeerde groefkogellagers vangen de lagerkrachten op. Er is keuze tussen verschillende asafdichtingen, waaronder diverse draairichtingsonafhankelijke mechanische asafdichtingen en stopbuspakkingen.

Wereldwijd is er een trend naar steeds grotere afvalwater­projecten, zoals in Mexico City of Londen, waarbij gigantische tunnels met ongekende dimensies gebouwd worden. Daarom is er ook nood aan steeds grotere afvalwaterpompen.

Story image

Afbeelding: Als reactie op de wereldwijde toename van extra grote afvalwaterprojecten heeft KSB SE & Co. KGaA, Frankenthal, Duitsland, zijn assortiment van grote, droog opgestelde afvalwaterpompen aanzienlijk uitgebreid. (© KSB SE & Co. KGaA, Frankenthal)

Over KSB Belgium en KSB Service Belgium
KSB Group is een internationaal toonaangevende producent van pompen, kleppen en klantspecifieke totaaloplossingen. KSB is actief in de industrie, energie, water, afvalwater en gebouwentechniek met meer dan 16.500 medewerkers en een omzet van 2,3 miljard euro. Sinds 1953 wordt KSB in België vertegenwoordigd als KSB Belgium, met 50 medewerkers op het hoofdkantoor in Waver. KSB Service heeft nog eens 45 servicetechnici in dienst op 5 werkplaatsen doorheen België en biedt onder anderen diensten, installatie, reparatie, onderhoud en reverse engineering aan voor pompen en kleppen. Naast het KSB merk zijn er ook AMRI vlinderafsluiters, SISTO membraanafsluiters en KAGEMA generatoren op de Belgische markt gebracht.

Voor meer info:
Evelien Biesemans
KSB Belgium
Zone Industrielle Sud
1301 Wavre Sud
+32 (10) 435 260
evelien.biesemans@ksb.com

www.ksbbelgium.be