Nieuwe dompelpompen met chemie-normpomphydrauliek

Nieuwe dompelpompen met chemie-normpomphydrauliek

KSB breidt zijn productportfolio uit met Estigia-pompen voor de chemische en petrochemische industrie. De lagedrukdompelpompen zijn ontworpen voor verticale natte opstelling in een gesloten tank onder atmosferische druk. Dankzij de verticale bouwvorm hebben de pompen zeer weinig ruimte nodig.

Voor de installatiediepte zijn er verschillende lengten van minimum 852 mm tot maximum 6402 mm. Voor elke pompgrootte kunnen drie persleidingdiameters geselecteerd worden.

Bij een dompeldiepte van meer dan 2400 mm zorgt een speciale constructie tussen de tussenbuissecties en de persleiding voor aanzienlijk minder trillingen. In het pomphuisdeksel is een mediumgesmeerd glijlager uit hoogwaardig, slijtvast siliciumcarbide ingebouwd. Hierdoor kent de pomp een lange levensduur en moet onderhoud niet vaak gebeuren.

De pompset kan eenvoudig gemonteerd en gedemonteerd worden, omdat de geïntegreerde afdekplaat tegelijk als afdekking van de tank dient. De pomp is beschikbaar in gietijzer, roestvast staal en duplexstaal. De vervangbare slijtringen voorkomen slijtage van het huis en de waaier. De typeserie Estigia wordt gekenmerkt door hoge efficiëntie en lage bedrijfskosten.

De pompset kan geleverd worden met aslagers gesmeerd door het medium, een externe vloeistof of een elektrische vetpomp. Een zogenaamde cantilever-uitvoering is ook te verkrijgen. Deze uitvoering is gebouwd volgens ISO 5199 en beschikt over een flexibele koppeling en vetgesmeerde rollagers buiten het medium. De pomp is geschikt voor vloeistoftemperaturen van -30 °C tot 100 °C. Als aandrijvingen kunnen geregelde en niet-geregelde elektromotoren met of zonder ATEX-goedkeuring gebruikt worden.

Story image

De nieuwe verticale dompelpompen van de typeserie Estigia voor installatie in tanks onder atmosferische druk. © KSB SE & Co. KGaA, Frankenthal


Over KSB Belgium en KSB Service Belgium
KSB Group is een internationaal toonaangevende producent van pompen, kleppen en klantspecifieke totaaloplossingen. KSB is actief in de industrie, energie, water, afvalwater en gebouwentechniek met meer dan 16.500 medewerkers en een omzet van 2,3 miljard euro. Sinds 1953 wordt KSB in België vertegenwoordigd als KSB Belgium, met 50 medewerkers op het hoofdkantoor in Waver. KSB Service heeft nog eens 45 servicetechnici in dienst op 2 werkplaatsen doorheen België en biedt onder anderen diensten, installatie, reparatie, onderhoud en reverse engineering aan voor pompen en kleppen. Naast het KSB merk zijn er ook AMRI vlinderafsluiters, SISTO membraanafsluiters en KAGEMA generatoren op de Belgische markt gebracht.

Voor meer info:
Evelien Biesemans
KSB Belgium
Zone Industrielle Sud
1301 Wavre Sud
+32 (10) 435 260
evelien.biesemans@ksb.com

www.ksbbelgium.be