KSB steunt trainingscentrum de Learning Factory

Als partner van het in Groothertogdom Luxemburg gevestigde trainingscentrum de Learning Factory draagt KSB bij aan de evolutie naar een meer energie-efficiënte industrie.

Efficiënter omgaan met energie in productieprocessen is een uitdaging voor de hele industrie. Pompen verbruiken 30% van de energie in de industrie en hier zit nog veel besparingspotentieel. De in Frankenthal gevestigde onderneming KSB Aktiengesellschaft ontwikkelt en vernieuwt dan ook steeds haar bestaande pompen en afsluiters om haar klanten te helpen meer energie te besparen. Maar de inspanningen van KSB voor meer energie-efficiëntie gaan verder dan productontwikkeling. Zo geeft KSB ook opleidingen aan haar klanten over hoe ze energie kunnen besparen in hun productieprocessen. Daarnaast zijn ze partner van de Learning Factory, een onafhankelijk en uniek trainingscentrum in Groothertogdom Luxemburg.

De Learning Factory werd opgericht in 2013 en begeleidt bedrijven bij het verbeteren van de energie-efficiëntie van hun productieprocessen en hun functionele gebouwen. Ze hanteren hiervoor een “learning-by-doing”-methode, waarbij de cursisten in een interactieve omgeving de vrijheid krijgen om te experimenteren.

In een volledig operationele fabriek worden verschillende energiebesparende tools uitgetest. De cursisten kunnen de praktische gevolgen hiervan uit eerste hand ervaren. Na de opleiding gaan experten van de Learning Factory mee in-house bij de bedrijven om de geleerde vaardigheden toe te passen op een concreet project voor onmiddellijke energiebesparing.

Voor de klanten van KSB geeft de Learning Factory een onafhankelijke en objectieve kijk op energie-efficiëntie.

“KSB rijkt bedrijven verschillende energiebesparende oplossingen aan. Maar een productieproces energie-efficiënter maken vraagt vaak investeringen. Bedrijven zijn dikwijls terughoudend tegenover deze investeringen omdat ze niet zeker zijn van de return on investment. Bij de Learning Factory krijgen ze een duidelijk beeld van wat er mogelijk is en dit helpt hen over de drempel naar een meer energie-efficiënt productieproces”, Marc Herman, Managing Director KSB Belgium.

De Learning Factory biedt verschillende soorten opleidingen aan, gaande van een driedaagse “Awareness Training” voor managers, over een vijfdaagse “Deep Dive Training” voor ingenieurs tot een negendaagse “Learn-Do-Apply”, met in-house begeleiding voor de realisatie van concrete projecten.

http://www.learningfactory.lu/