KSB stelt hoogefficiënte circulatiepomp in XXL voor

Vakbeurs ISH Frankfurt / 10-14 maart 2015 - Stand 9.1E30

Een van de blikvangers bij specialist in gebouwentechniek KSB op de vakbeurs ISH 2015 is de nieuwe Calio XXL circulatiepomp. Deze jongste telg in het Calio-gamma is de grootste uitvoering van de nieuwe generatie onderhoudsvrije busmotorpompen. Er is nu een uiterst energie-efficiënte circulatiepomp beschikbaar voor elke capaciteit. De pomp biedt tal van functionaliteiten om het energieverbruik op slimme manier te verminderen.

Om gebouwen energiezuiniger te maken, gaat het niet alleen om de inzet van hernieuwbare grondstoffen. Om ook het – hoe dan ook noodzakelijke - restverbruik van fossiele brandstoffen te minimaliseren, schuilt er een enorm potentieel in de miljoenen (circulatie)pompen die zorgen voor verwarming, koeling en ventilatie. Zeker in nieuwe gebouwen, maar ook door het vervangen van bestaande systemen die aan een update toe zijn.

Marco Godenschwege (Managing Director KSB Belgium): “Het Calio gamma is ons antwoord op de toekomstige behoefte en de noden van vandaag, een gamma waaraan jaren werd ontwikkeld en in geïnvesteerd. Als het aankomt op innovatieve pomptechniek, bieden we met de Calio voor het eerst een allesomvattend gamma, van eengezinshuizen tot utiliteitsprojecten met gebouwbeheerssysteem.”

Naast de Calio en Calio S, universeel toepasbaar in verwarming-, koeling- en airconditioninginstallaties met de meest uiteenlopende vermogenseisen, presenteert KSB de Calio XXL. Zoals de naam aangeeft is deze het grote broertje in de Calio familie, geschikt voor debieten 70 m3/h. De pompen worden aangedreven door elektronisch gestuurde synchrone motoren.

Alle pompmaten zijn standaard voorzien van interfaces en functies voor een slim gebouwbeheersysteem. Zo zal de geïntegreerde Modbus-interface alle Calio circulatiepompen kunnen integreren in geautomatiseerde systemen. Zonder extra soft- of hardware module is het mogelijk om twee pompen parallel te installeren – de één als hoofdpomp en de andere als back-up – waartussen automatisch geschakeld wordt bij storingen of een geprogrammeerde instelling. Dit vermindert vaak de investeringskosten en inbedrijfstelling. Andere geïntegreerde analoge en digitale interfaces zijn eveneens beschikbaar.

Een andere belangrijke functie om energiekosten nog meer terug te dringen is de ‘Eco-Modus’,

In aanvulling op andere bekende methoden (controle constante druk, proportionele druk en actief vooraf bepaalde snelheid).

De gebruikersinterface met geïntegreerde display en symbolen die de bedrijfstoestand duidelijk weergeven, zorgt voor een eenvoudige bediening. De gebruiker ziet het stroomverbruik in Watt en het debiet in kubieke meters. Net als de kleinere Calio pompen, voldoen de nieuwe uitvoeringen uiteraard aan alle huidige eisen voor energie-efficiëntie.

Ontworpen voor een temperatuurbereik van -10 ° C tot +110 ° C, bestrijken deze nieuwe pompunits een breed scala aan toepassingen, van warm water voor verwarming tot koelmiddeltransport en industriële circulatiesystemen. De pompen zijn standaard uitgerust met een thermische isolatie. Optioneel is voor koeltechnische toepassingen dampdichte isolatie beschikbaar. Dankzij het compacte ontwerp met flensaansluiting kan de pomp ook in beperkte of moeilijk bereikbare ruimtes makkelijk worden geïnstalleerd.

Foto: Op de ISH 2015 in Frankfurt / Main, presenteert KSB de nieuwe grote maten in het assortiment Calio. (KSB / Duitsland)

Over KSB Belgium en KSB Service

KSB Group is een internationaal toonaangevende producent van pompen, kleppen en klantspecifieke totaaloplossingen. KSB is actief in de industrie, energie, water, afvalwater en gebouwentechniek met meer dan 16.500 medewerkers en een omzet van 2,3 miljard euro. Sinds 1953 wordt KSB in België vertegenwoordigd als KSB Belgium, met 50 medewerkers op het hoofdkantoor in Waver. KSB Service heeft nog eens 45 servicetechnici in dienst op 5 werkplaatsen doorheen België en biedt onder anderediensten, installatie, reparatie, onderhoud en reverse engineering aan voor pompen en kleppen. Naast het KSB merk zijn er ook AMRI vlinderafsluiters, SISTO membraanafsluiters en KAGEMA generatoren op de Belgische markt gebracht.

Voor meer info:
Céline Grimonster
N.V. KSB Belgium S.A. Zoning Industriel Sud Rue de l’Industrie 3 B - 1301 Wavre
Tel.: +32 (0) 10 435 211
celine.grimonster@ksb.com