KSB Service naar nieuwe locatie wegens groei

Nieuwe Managing Director Marc Herman leidt strategische heroriëntering

KSB Service, de onderhoudsdivisie van KSB Belgium, heeft zijn sites in Antwerpen en in Desselgem (Waregem) gesloten en ingeruild voor één grote gezamenlijke huisvesting in St-Gillis-Waas. De reden: meer capaciteit voor zwaardere installaties, en zo zuurstof geven aan de groeiplannen. Volgens kersvers Managing Director Marc Herman gaat het om een logische stap in de groeistrategie van KSB in ons land.

Bij KSB Service worden voornamelijk de pompen onderhouden en hersteld, die door de verkooporganisatie (KSB Belgium) aan diverse takken van de industrie worden verkocht: van energie, water en afvalwater tot gebouwentechniek. De nieuwe werkplaatsen met kantoren liggen vlak bij de E34, om zowel de vaste klanten in de Antwerpse Haven vlot te kunnen bedienen, als ook andere bedrijven in Vlaanderen. Het hoofdkantoor van KBS Belgium bevindt zich in Waver, Waals-Brabant.

Intussen staat Marc Herman, die al aan de slag was in het bedrijf als servicemanager, sinds juli 2016 aan het hoofd van zowel KSB Belgium als KSB Service. Hij neemt de fakkel over van Marco Godenschwege, die zes jaar lang aan het roer stond en nu verder groeit in het bedrijf. KSB is een Duits bedrijf, en Marc Herman is de eerste niet-Duitser aan wie de post van Managing Director wordt toevertrouwd.

 

 

 

 

 

 

 

 


Foto + onderschrift: Managing Director Marc Herman

Marc Herman: “De verhuis van de vestigingen aan de Noorderlaan in Antwerpen en die van Wargem naar Sint-Gillis-Waas, met 1.500 m2 werkplaats en 300 m2 kantoren, past in de plannen van KSB om strategisch te groeien in het segment van zware en complexe installaties. Daar hebben we meer en zwaardere liften en kranen voor nodig. Zonder uiteraard onze kleinere klanten uit het oog te verliezen. Ook hen blijven we ondersteunen, en via een sterk netwerk van erkende partners gaan we hen nog beter kunnen bedienen. Het uiteindelijke doel is om de verkoop- en de serviceorganisaties te laten samengaan onder één KSB-vlag, wat voor meer duidelijkheid zal zorgen voor de klant.”

Medewerkers gezocht

“Het is inderdaad een hele uitdaging om de technische medewerkers te vinden om onze groei mee te ondersteunen”, erkent Marc Herman. “Nochtans liggen er zeer mooie kansen, zelfs voor mensen

zonder technische voorkennis. Want geen enkele school heeft vandaag een opleiding pomptechniek. Wij leren je alles ‘on-the-job’, zolang je maar een beetje inzicht hebt, handig bent en vooral: de juiste inzet en attitude hebt. Dan ligt er voor jou een mooie toekomst bij KSB.”

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Foto’s: beide foto’s van de werkplaats.

Over KSB Belgium en KSB Service Belgium

KSB Group is een internationaal toonaangevende producent van pompen, kleppen en klantspecifieke totaaloplossingen. KSB is actief in de industrie, energie, water, afvalwater en gebouwentechniek met meer dan 16.500 medewerkers en een omzet van 2,3 miljard euro. Sinds 1953 wordt KSB in België vertegenwoordigd als KSB Belgium, met 50 medewerkers op het hoofdkantoor in Waver. KSB Service heeft nog eens 45 servicetechnici in dienst op 5 werkplaatsen doorheen België en biedt onder anderen diensten, installatie, reparatie, onderhoud en reverse engineering aan voor pompen en kleppen. Naast het KSB merk zijn er ook AMRI vlinderafsluiters, SISTO membraanafsluiters en KAGEMA generatoren op de Belgische markt gebracht.

Voor meer info:

Evelien Biesemans

KSB Belgium

Zone Industrielle Sud

1301 Wavre Sud

+32 (10) 435 260

evelien.biesemans@ksb.com

www.ksbbelgium.be