KSB Service Belgium en Amcal slaan de handen in elkaar

Eerste ‘officiële’ servicepartner van pompfabrikant KSB in België

KSB Service, specialist in onderhoud en herstelling van pompen en afsluiters, heeft een samenwerkingsovereenkomst afgesloten met Amcal uit Lichtervelde, eveneens actief in pompen. “We hebben in Amcal de juiste servicepartner gevonden, om onze nieuwe strategische koers te kunnen varen en samen te groeien”, zegt Service Manager Wim De Mesmaeker van KSB Service Belgium.

KSB Service is de divisie van KSB Belgium die instaat voor het onderhoud en herstelling van pompen. Dat gaat van complexe high-end industriële installaties tot de ‘gewone’ pompen voor particulier gebruik. Vorig jaar werden de werkplaatsen van Antwerpen en in Desselgem samengevoegd tot één grote gezamenlijke huisvesting in St-Gillis-Waas, onder meer om over grotere hefcapaciteit voor zwaardere installaties en meer oppervlakte te beschikken.

“Dat heeft onvermijdelijk tot gevolg dat bepaalde regio’s in Oost- en West-Vlaanderen en Henegouwen minder snel bereikbaar zijn voor ons”, legt Service Manager Wim De Mesmaeker uit. “Toch willen we onze klanten daar dezelfde service blijven bieden. Om die te garanderen, hebben we gekozen voor een overeenkomst met één bevoorrechte en erkende partner, die we reeds kennen als klant: Amcal in Lichtervelde. Zij hebben de expertise waarop wij volledig vertrouwen, en dat willen we ook duidelijk maken aan onze klanten in de regio.”

Amcal heeft ruim een halve eeuw ervaring in pomptechniek en beschikt over een nieuw atelier van 2.000 m², uitgerust met testbank, rolbrug, metaalbewerkingsmachines, …. “Wij zijn trots om ons sinds begin dit jaar de eerste erkende Belgische servicepartner van KSB te mogen noemen”, zegt Amcal-zaakvoerder Chris Wybo. “Een sterke service-na-verkoop is altijd een prioriteit van Amcal geweest en dat weten zowel de eindklanten als producenten te waarderen. Wij zetten sterk in op flexibiliteit, beschikbaarheid en voorraad om de herstelling zo vlot mogelijk te laten verlopen.“

Aangezien KSB Service de eigen activiteiten voortaan concentreert in één vestiging in Sint-Gilis-Waas voor Vlaanderen en één vestiging in Waver voor Wallonië, wordt er momenteel gezocht naar soortgelijke samenwerkingsverbanden voor andere regio’s. Op die manier kan KSB Service ook buiten de eigen actieradius een sterke service blijven garanderen.

Over KSB Belgium en KSB Service Belgium

KSB Group is een internationaal toonaangevende producent van pompen, kleppen en klantspecifieke totaaloplossingen. KSB is actief in de industrie, energie, water, afvalwater en gebouwentechniek met meer dan 16.500 medewerkers en een omzet van 2,3 miljard euro. Sinds 1953 wordt KSB in België vertegenwoordigd als KSB Belgium, met 50 medewerkers op het hoofdkantoor in Waver. KSB Service heeft nog eens 25 servicetechnici in dienst in 2 werkplaatsen en biedt onder anderen diensten, installatie, reparatie, onderhoud en reverse engineering aan voor pompen en kleppen. Naast het KSB merk zijn er ook AMRI vlinderafsluiters, SISTO membraanafsluiters en KAGEMA generatoren op de Belgische markt gebracht.

Voor meer info:

Evelien Biesemans

KSB Belgium

Zone Industrielle Sud

1301 Wavre Sud

+32 (10) 435 260

evelien.biesemans@ksb.com

www.ksbbelgium.be