KSB Movitec 125

Nieuwe hogedrukpomp met grootse prestaties

In juni 2016 lanceerde de Duitse pompfabrikant KSB de Movitec 125-pompen ter aanvulling van zijn serie hogedrukpompen. Het gaat om meertraps centrifugaalpompen bestemd voor het transport van vloeistoffen zoals water, koelmiddelen, condensaat en minerale oliën. Deze pompen kunnen bijvoorbeeld gebruikt worden in industriële circulatie- en brandbestrijdingssystemen, koelcircuits, wasinstallaties of drukverhogingstoepassingen.

De fabrikanten van de nieuwe motorpompgroep hebben speciaal aandacht besteed aan het verhoogd hydraulisch rendementsniveau. Dit bedraagt meer dan 80 % bij een maximale waaierdiameter. Het gamma staat in voor een maximaal debiet van 192 m3 per uur (bij 60 Hz) en een maximale opvoerhoogte van 125 meter. De toegestane temperatuur van het verpompte medium bedraagt tussen -20 °C en +120 °C. De nieuwe motorpompgroepen worden standaard aangedreven door tweepolige IP3 motoren van 15 tot 45 kW.

De pompen zijn uiterst robuust en betrouwbaar dankzij de door het medium gesmeerde glijlagers van wolfraamcarbide, de gegoten pompvoet en de torsiebestendige pompmantel met gekapselde O-ringen. De corrosiebestendige hydraulische componenten van roestvast staal vullen deze kwaliteiten verder aan.

Verschillende materiaalvarianten en flensaansluitmogelijkheden bieden de gebruiker maximale flexibiliteit bij de montage en het gebruik. De nieuwe Movitec 125-pompen zijn gemakkelijk te onderhouden en zijn zeer duurzaam dankzij de genormeerde (EN 12756) en eenvoudig te vervangen cartridge-afdichtingen.

Als optie kunnen de pompen uitgerust worden met een frequentieomvormer en hoogefficiënte aandrijvingen om de efficiëntie van het systeem te verhogen en het debiet aan te passen aan de reële behoeften.

Foto: De nieuwe Movitec 125-pompen zijn te verkrijgen in acht groottes en met een verschillend aantal trappen.

 

(KSB Aktiengesellschaft, Frankenthal/Duitsland)