Etaline L: nieuwe kleine in-line blokpompen van KSB

KSB lanceert een nieuw type in-linepompen, Etaline L. De kleine blokpompen met inline-ontwerp zijn verkrijgbaar in 12 hydraulische formaten. Het motorvermogen varieert van 0,12 tot 3,0 kW. Het debiet en de opvoerhoogte bedragen respectievelijk maximaal 95 kubieke meter per uur en 21 meter.

De gietijzeren behuizing en de mechanische asafdichting zijn bestand tegen een bedrijfsdruk tot 10 bar. De verbindingen ter hoogte van de zuig- en persflenzen zijn, afhankelijk van de grootte, leverbaar in flens- of schroefdraaduitvoering. Een omsloten O-ring zorgt voor de afdichting van de behuizing, ook bij schommelende bedrijfsomstandigheden.

De pompen zijn standaard uitgerust met een mechanische asafdichting die een maximale bedrijfstemperatuur van 120°C aankan. Deze kunnen geleverd worden in zeer uiteenlopende materialen. Afhankelijk van de toepassing en het formaat worden de waaiers met uitstekende zuigprestaties vervaardigd van grijs gietijzer, brons of polysulfon.

De klant kan kiezen uit een vaste of variabele snelheidsregeling dankzij de op de motor gemonteerde frequentieregelaar PumpDrive. Zowel driefasige als eenfasige wisselstroommotoren zijn verkrijgbaar voor dit type. De pompen kunnen zowel horizontaal als verticaal geïnstalleerd worden.

Foto: De nieuwe inlinepompen van de Etaline L-reeks vervolledigen de serie kleine blokpompen van KSB. (KSB Aktiengesellschaft, Frankenthal, Duitsland)

Over KSB Belgium en KSB Service Belgium

KSB Group is een internationaal toonaangevende producent van pompen, kleppen en klantspecifieke totaaloplossingen. KSB is actief in de industrie, energie, water, afvalwater en gebouwentechniek met meer dan 16.500 medewerkers en een omzet van 2,3 miljard euro. Sinds 1953 wordt KSB in België vertegenwoordigd als KSB Belgium, met 50 medewerkers op het hoofdkantoor in Waver. KSB Service heeft nog eens 45 servicetechnici in dienst op 5 werkplaatsen doorheen België en biedt onder anderen diensten, installatie, reparatie, onderhoud en reverse engineering aan voor pompen en kleppen. Naast het KSB merk zijn er ook AMRI vlinderafsluiters, SISTO membraanafsluiters en KAGEMA generatoren op de Belgische markt gebracht.

Voor meer info:

Evelien Biesemans

KSB Belgium

Zone Industrielle Sud

1301 Wavre Sud

+32 (10) 435 260

evelien.biesemans@ksb.com

www.ksbbelgium.be

Herman Staelens

RCA PR

Koningin Astridlaan 38

3500 Hasselt

Tel.: +32 (0) 11 590 595

herman.staelens@rca.be