Compact en veelzijdig: het nieuwe Comeo pompgamma van KSB

KSB breidt zijn pompassortiment uit met Comeo, een nieuw gamma compacte standaardblokpompen voor diverse toepassingen van watertransport met klein debiet in een- en meergezinswoningen, watervoorzienings-, beregenings, was-, airconditionings­installaties, enz.

De pompen, ontworpen voor een bedrijfsdruk van 10 bar, zijn bestemd voor de watervoorziening, kleine drukverhogers en lichte industriële toepassingen. Ze zijn ook geschikt voor waterbehandelingsinstallaties. De versie in roestvast staal Comeo C draagt het ACS-keurmerk.

Het pomphuis is geperst, in roestvast staal 1.4308 (Comeo C) of grijs gietijzer JL1040 (Comeo G). De zuig- en persaansluitingen zijn getapt in het pomphuis zelf, waardoor ze een grote weerstand hebben en de capaciteit om eventuele spanningen van een niet perfect gepositioneerd leidingwerk efficiënt op te vangen. Dankzij de compacte blokconstructie is de pomp perfect voor installatie in een krappe ruimte.

Naargelang de vereiste persdruk zijn de motorpompgroepen beschikbaar in versies met twee, vier of zes trappen (waaiers). Wat betreft de motor, kunnen de klanten kiezen tussen de eenfasemotor 230 V en de driefasenmotor 400 V. Het motorvermogen gaat van 0,37 kW tot 2,2 kW. Versies van 60 Hz zijn ook te verkrijgen voor export buiten Europa.

De kwaliteit en de brede dimensionering van de componenten (assen, lager­blokken, schroefkoppelingen, ...) evenals het gebruik van mechanische asafdichtingen, genormaliseerd volgens EN 12756, maken deze pompen ook geschikt voor de industrie.

Het gamma Comeo wordt vooral via het distributiekanaal verspreid.

Comeo samengevat

 • Kleine maten: zeer compacte blokpomp, installatie mogelijk in een krappe ruimte
 • Flexibel gebruik: twee materiaalsoorten – gietijzer, RVS
 • Meerdere voedingsspanningen standaard naar keuze (1~230 V / 3~230/400 V, versies 50 / 60 Hz)
 • ACS-keurmerk (drinkwater)
 • Betrouwbaarheid: fabricagekwaliteit, breed gedimensioneerde componenten, genormaliseerde mechanische asafdichtingen
 • Zuig- en persaansluitingen geïntegreerd in het pomphuis, die spanningen van het leidingwerk kunnen opvangen

Belangrijkste karakteristieken

 • Bedrijfsdruk: 10 bar
 • Temperatuur van het verpompte medium: -10 °C tot +60 °C
 • Debiet tot 9 m3/h
 • Motorvoeding: 230 V eenfasig, 400 V driefasig
 • Motorvermogen: 0,37 kW tot 2,2 kW

Foto’s: Comeo C met pomphuis in RVS en Comeo G met pomphuis in gietijzer. De zuig- en persaansluitingen getapt in het pomphuis voor een betere weerstand.

Over KSB Belgium en KSB Service Belgium

KSB Group is een internationaal toonaangevende producent van pompen, kleppen en klantspecifieke totaaloplossingen. KSB is actief in de industrie, energie, water, afvalwater en gebouwentechniek met meer dan 16.500 medewerkers en een omzet van 2,3 miljard euro. Sinds 1953 wordt KSB in België vertegenwoordigd als KSB Belgium, met 50 medewerkers op het hoofdkantoor in Waver. KSB Service heeft nog eens 45 servicetechnici in dienst op 5 werkplaatsen doorheen België en biedt onder anderen diensten, installatie, reparatie, onderhoud en reverse engineering aan voor pompen en kleppen. Naast het KSB merk zijn er ook AMRI vlinderafsluiters, SISTO membraanafsluiters en KAGEMA generatoren op de Belgische markt gebracht.

Voor meer info:

Céline Grimonster
N.V. KSB Belgium S.A.
Zoning Industriel Sud
Rue de l’Industrie 3
B - 1301 Wavre
Tel.: +32 (0) 10 435 211
celine.grimonster@ksb.com

Herman Staelens
RCA PR
Koningin Astridlaan 38
3500 Hasselt
Tel.: +32 (0) 11 590 595
herman.staelens@rca.be